ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Οι συσκευές των υπερήχων κυμάτων αξιοποιούνται, εκτός των άλλων, και στην αισθητική. Αποτελούνται από ένα κύριο μηχάνημα μέσα στο οποίο υπάρχει η γεννήτρια υπέρηχων κυμάτων και κουμπιά τα οποία επιτρέπουν την διαμόρφωση των χαρακτηριστικών των κυμάτων.Επιπλέον στη συσκευή υπάρχει μια ηχοβολιστική κεφαλή που μας επιτρέπει την άμεση επαφή των υπερήχων με το δέρμα. Η μετάδοση των υπερηχητικών κυμάτων από την πηγή εκπομπής στους ιστούς χρειάζεται την παρεμβολή ενός καλλυντικού σκευάσματος σε οποιαδήποτε μορφή.

 

Αναλυτικότερα πρόκειται για μηχανικές δονήσεις που πάλλονται με πολλή υψηλή συχνότητα μεγαλύτερη των 17.000 ΜHz ( εξ’ ου και ο όρος υπέρηχος) και με την χρήση ειδικών συσκευών μεταδίδονται στον δερματικό ιστό.

 

Η εφαρμογή των υπερήχων στην επιφάνεια της επιδερμίδας παράγει δύο σημαντικές ενέργειες την μηχανική και την θερμική οι οποίες συνεργαζόμενες επιφέρουν 5 σημαντικά φαινόμενα.

 

1)Την ενεργοποίηση του μεταβολισμού των κυττάρων

 

2)Την διευκόλυνση διείσδυσης δραστικών ουσιών σε υδατοδιαλυτό όμως πάντοτε μέσο όπως ζελέ και οροί.

 

3)Την βελτίωση της μικροκυκλοφορίας

 

4)Την αυξημένη διαπερατότητα των δερματικών ιστών

 

5)Τον ανώδυνο καθαρισμό του δέρματος

Ως αποτέλεσμα είναι μία από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες στα ινστιτούτα για βαθιά ενυδάτωση, θρέψη, αντιγήρανση, τόνωση, καθαρισμό της επιδερμίδας.

 

Scroll Up