Χειμερινή περιποίηση δέρματος

Το σκληρό κρύο κλίμα και ο ξηρός αέρας των εσωτερικών χώρων κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να αφήσουν το δέρμα σε λιγότερο από την ιδανική του μορφή. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για τη χειμερινή περιποίηση του δέρματος, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε το δέρμα σας υγιές, ενυδατωμένο και να φαίνεται όμορφο όλη τη σεζόν.

Διατηρήστε την υγρασία που έχετε. Τα φυσικά έλαια που παράγει το δέρμα σας βοηθούν επίσης στην προστασία του και στη διατήρηση της υγείας του. Καλό είναι να αποφεύγετε τα μεγάλα μπάνια και ντουζ και να χρησιμοποιείτε ζεστο και όχι καυτό νερό. Μετά το μπάνιο ή το ντους στεγνώστε και ενυδατώστε το υγρό δέρμα σας.

Προσθέστε υγρασία από μέσα προς τα έξω. Η αύξηση της πρόσληψης νερού θα βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματός σας.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό. Επειδή έξω κάνει κρύο δεν σημαίνει ότι ο ήλιος δεν επηρεάζει το δέρμα σας. Όταν ο ήλιος αντανακλάται στο χιόνι οι ακτίνες UV σας χτυπούν από πρόσθετες γωνίες.

Ενυδατώστε καλά το δέρμα σας. Αλλάξτε σε μια ενυδατική κρέμα με βάση το λάδι το χειμώνα. Το δέρμα σας θα το εκτιμήσει. Εξετάστε το ενδεχόμενο θεραπειών βαθιάς ενυδάτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας που μπορούν να βοηθήσουν ιδιαίτερα ξηρές περιοχές όπως χέρια, πόδια, αγκώνες, γόνατα και χείλη. Καλύψτε με βαμβακερά γάντια και κάλτσες για να κρατήσετε την υγρασία όλη τη νύχτα.

Αλλάξτε το αφρόλουτρo σας. Είναι καλή ιδέα να ανταλλάξετε το τρέχον
αφρόλουτρo με ένα πιο ενυδατικό καθαριστικό το χειμώνα, ιδιαίτερα εάν η συνηθισμένη επιλογή σας περιέχει ξηραντικά συστατικά όπως γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ. Τονώστε και ενυδατώστε μέσα σε ένα λεπτό από τον τελικό καθαρισμό για να αποφύγετε περαιτέρω αφυδάτωση.

Προσέξτε ιδιαίτερα. Το δέρμα τον χειμώνα είναι πιο εύθραυστο, επομένως εάν έχετε μια δερματική πάθηση όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση, φροντίστε να αποφύγετε τυχόν ερεθιστικούς παράγοντες ή αλλεργιογόνα που γνωρίζετε ότι μπορούν να επιδεινώσουν την κατάστασή σας.