ΧΗΜΙΚΟ PEELING

Η μέθοδος του χημικού peeling έχει γίνει πολύ δημοφιλής χάρη στα σχεδόν άμεσα αποτελέσματα της. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πολλών δερματικών προβλημάτων, αλλά και για την ανανέωση της εικόνας μας.

Τι είναι το χημικό πήλινγκ;

Το χημικό πίλινγκ προσώπου βοηθά στην ανάπλαση της επιδερμίδας, αφαιρώντας την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος που έχει καταστραφεί. Με αυτό τον τρόπο αποκαλύπτεται μια νέα υγιής επιδερμίδα απαλλαγμένη από ένα μέρος των ρυτίδων, των λεκεδων και των ατελειών. Παράλληλα το δέρμα διεγείρεται και παράγει περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη, επαναφέροντας έτσι την λάμψη και την σφριγηλότητα που είχε χάσει.

Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση ενός χημικού διαλύματος που εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα απολεπίζοντας το σιγά σιγά και αφαιρώντας τα νεκρά και κατεστραμμένα κύτταρα που κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται θαμπή και κουρασμένη.

Το χημικό πήλινγκ έχει τρεις κατηγορίες, οι οποίες έχουν να κάνουν με το βάθος και την έκταση του προβλήματος. Το ποιο χημικό διάλυμα θα χρειαστεί σε κάθε περίπτωση το κρίνει η αισθητικός. Πρόκειται για μια εξατομικευμένη θεραπεία ανάπλασης της επιδερμίδας που καθορίζεται από τις ανάγκες και τον ειδικό τύπο δέρματος του κάθε ασθενούς.