ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ DETOX

Ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιείται, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, σε καλλυντικά και φαρμακευτικά σκευάσματα για τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Ο ενεργός άνθρακας είναι φυσικός και παράγεται από μπαμπού, κάρβουνο, φλοιό καρύδας και διάφορα άλλα.

Είναι παρόμοιος με τον απλό άνθρακα αλλά διαφέρει στον τρόπο επεξεργασίας καθώς για να παραχθεί ο ενεργός άνθρακας έχει υποστεί θέρμανση σε ελεγχόμενο περιβάλλον και σε κενό αέρα για αυτό αποκτά πορώδη επιφάνεια.

Λόγω της πορώδους, απορροφητικής του φύσης δρα σα μαγνήτης για τις τοξίνες και τα βλαβερά υπολείμματα. Απορροφά δηλητήρια και βαρέα μέταλλα, δεσμεύει τοξίνες, βακτήρια, ρύπους ενώ απομακρύνει την υπερβολική ποσότητα σμήγματος και καθαρίζει την επιδερμίδα σε βάθος.

Χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της ακμής, του εκζέματος και της ψωρίασης διότι καθαρίζει σε βάθος τους πόρους και σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν αυτές τις παθήσεις.

Περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο και αναζωογονεί το δέρμα.

Στα καλλυντικά χρησιμοποιείται σε μάσκες προσώπου, σαπούνια κατά της ακμής και σε απολεπιστικά προϊόντα.

Οφέλη του ενεργού άνθρακα

Άψογο δέρμα

Ο ενεργός άνθρακας που χρησιμοποιείται στις μάσκες προσώπου, καθαρίζει σε βάθος τους πόρους του δέρματος. Απορροφά την λιπαρότητα της επιδερμίδας και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Από την πρώτη κιόλας χρήση το πρόσωπο φαίνεται υγιές, λαμπερό και ξεκούραστο.

Βοηθάει το δέρμα με προδιάθεση ακμής

Τα περισσότερα προϊόντα κατά της ακμής περιέχουν ενεργό άνθρακα που απομακρύνει το υπερβολικό σμήγμα και δεσμεύει τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες που υπάρχουν στο δέρμα.

Καθαρίζει σε βάθος το δέρμα

Ο ενεργός άνθρακας που χρησιμοποιείται στα σαπούνια ή σε απολεπιστικά προϊόντα καθαρίζει σε βάθος το δέρμα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα αφήνοντάς το λείο και απαλό.

Καταπολεμά τις ρυτίδες

Χρησιμοποιείται σε προϊόντα τα οποία προλαμβάνουν τα σημάδια της γήρανσης καθώς ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Το πρόσωπο αναζωογονείται, απαλύνονται οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες.