ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ

Όπως κάθε άλλο σημείο του σωματός μας, έτσι και τα πόδια χρειάζονται εξειδικευμένη φροντίδα για να είναι υγιή. Δεν πρέπει να ξεχνούμε τη σημασία τους και να τα φροντίζουμε, μόνο όταν έχουν ήδη εμφανίσει προβλήματα που είναι περισσότερο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

ΠΟΔΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Ποδοθεραπεία είναι  εξειδικευμένη Θεραπευτική  φροντίδα και απευθύνεται σε άτομα με επιπλοκές λόγω παθήσεων και δυσλειτουργιών στα νύχια και στο δέρμα των ποδιών. Επιβάλετε ιδιαίτερα σε ευπαθής ομάδες όπως Διαβητικούς, Ψωριασικούς, Αιμοροφιλικούς, Ρευματοπαθείς ή άτομα που υποφέρουν από πόνους που προέρχονται από κάλους,  εισφρύσεις νυχιών, φλεγμονές νυχιών κλπ, με  σύγχρονες τεχνικές φροντίδας σε μορφή συνεδρίας ή συστηματικής θεραπείας μέχρι την πλήρη αποκατάστασή τους.

Οι παθήσεις αντιμετωπίζονται με επαγγελματισμό, αποτελεσματικότητα και απόλυτη εναρμόνιση με την ιατρική δεοντολογία αποστείρωσης, θεραπείας και αποκατάστασης. Κατά την θεραπεία δεν γίνεται χρήση νερού δεν μεταδίδονται ετσι  νοσήματα όπως μύκητες, AIDS, ηπατίτιδα C, σύφιλης κλπ.

Διαδικασία Θεραπευτικής  Φροντίδας

Η διαδικασία που ακολουθούμε, περιλαμβάνει την διάγνωση και αξιολόγηση των προβλημάτων που καθορίζει και το πλάνο της θεραπευτικής φροντίδας. Η βασική θεραπευτική φροντίδα περιλαμβάνει σωστό κόψιμο  νυχιών και λείανση, καθαρισμό των επωνυχίων, ασφαλή ανώδυνη αφαίρεση κάλων, απομάκρυνση σκληρύνσεων σε φτέρνα και μετατάρσιο,απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και ενυδάτωση. Για τυχόν επι πλέον προβλήματα συνίσταται και ανάλογη θεραπεία.