ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Η Μεσοθεραπεια Μαλλιων είναι μία καινοτόμος και ασφαλής θεραπεία, η οποία συνδράμει στη φυσική αναγέννηση της τρίχας και την αποκατάσταση της πυκνότητας.

Πρόκειται για μια μη χειρουργική μέθοδο, η οποία μελετήθηκε εδώ και αρκετές δεκαετίες από τον Γάλλο Ιατρό Πιστόρ και έκτοτε, συγκεντρώνει ποικίλες εφαρμογές στον  κλάδο της Κοσμετικής αισθητικής . Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη της τεχνικής, οι μελέτες απέδειξαν την ευεργετική δράση της τεχνικής και κατά της Τριχόπτωσης και κυρίως, σε περιστατικά Aνδρογενετικής Aλωπεκίας.

Περιπτώσεις Εφαρμογής

Η εφαρμογή της θεραπείας απευθύνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών και γυναικών, οι οποίοι, μετά την ενηλικίωση τους, παρουσιάζουν σταδιακή ελάττωση της πυκνότητας, κυρίως, στο πρόσθιο τμήμα του τριχωτού και τους κροτάφους. Η Τριχόπτωση αυτή ενδέχεται να εξελιχθεί μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με την κληρονομική Ανδρογενετική Αλωπεκία, κατά την οποία παρατηρείται προοδευτική σμίκρυνση των τριχικών θυλάκων.

Επιπλέον, ποικίλοι περιβαλλοντολογικοί παράγοντες επιταχύνουν τη γήρανση της τρίχας όπως το κάπνισμα, η ηλιακή ακτινοβολία και η κακή διατροφή.  Έτσι εφαρμόζεται η Μεσοθεραπεία Μαλλιών, η οποία θρέφει και ενδυναμώνει την τρίχα σε βάθος, με αποτέλεσμα υγιή και δυνατά μαλλιά.

Διαδικασία και Δράση

Η Μεσοθεραπεία Μαλλιών είναι μια σχετικά ανώδυνη τεχνική, με την οποία εισάγονται ενεργά θρεπτικά συστατικά στο μεσόδερμα, το μεσαίο στρώμα του δέρματος, για την ενδυνάμωση της τριχοφυΐας.

Αφού ολοκληρωθεί το πρωτόκολλο καθαρισμού του τριχωτού, με αυστηρή τήρηση των κανόνων αποστείρωσης, εφαρμόζεται ήπια τοπική αναλγητική αγωγή.

Στη συνέχεια, δημιουργώντας μικρονυγμούς στην επιδερμίδα, η μέθοδος επιτρέπει τη διαδερμική διείσδυση βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών παραγόντων απευθείας στα βαθύτερα στρώματα της.

Συγκεκριμένα, η θεραπεία στοχεύει στην προώθηση αναζωογονητικών συστατικών στο χόριο. Έτσι διαμορφώνεται ένα περιβάλλον, που εμπλουτίζεται με βιταμίνες, αμινοξέα,  νουκλεϊκά οξέα, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και ένζυμα και ευνοεί την αλληλεπίδραση μεταξύ κυττάρων και μεσοκυττάριου χώρου.

Ως αποτέλεσμα επιτυγχάνεται η αύξηση του πάχους των τριχών και κατ’ επέκταση της συνολικής πυκνότητας των μαλλιών και βελτιώνεται η αισθητική ποιότητα στην πρόσθια γραμμή του τριχωτού.

Τα ευεργετικά συστατικά της Μεσοθεραπείας

Τα συστατικά, που συμβάλλουν στην υγεία του τριχωτού, αποτελούν ενδεικτικά:

°Ο θειικός ψευδάργυρος που ενισχύει τη δομή της τρίχας

  • Η αδενοσίνη που προωθεί την έκφραση αυξητικών παραγόντων στους θύλακες των τριχών
  • Η γλουταθειόνη που μπλοκάρει τους υποδοχείς των ανδρογόνων
  • Η υδροχλωρική πυριδοξίνη, που βοηθά στην αναγέννηση και την προστασία της τρίχας.
  • Τα πεπτίδια χαλκού, τα οποία εμποδίζουν τη νέκρωση των τριχικών θυλάκων, βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία και αναστέλλουν την 5α αναγωγάση.
  • Βιταμίνη Β6 και Ε, που βελτιώνουν την αιμάτωση των θυλάκων.

Η επιλογή των κατάλληλων συστατικών είναι μοναδική για κάθε ενδιαφερόμενο και εξαρτάται από τις εξατομικευμένες ανάγκες του οργανισμού, του τριχωτού και των μαλλιών του, σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα της Διάγνωσης της Θεραπείας και το είδος της αλωπεκίας.

Αποτελεσματικότητα της Μεσοθεραπείας Μαλλιών

Η Μεσοθεραπεία Μαλλιών, χάρη στη διαδερμική έγχυση ουσιών, επιτρέπει την άμεση δράση τους απευθείας στον στόχο, τον θύλακα της τρίχας. Έτσι, από τις πρώτες συνεδρίες, γίνεται εμφανής η μείωση της τριχόπτωσης και η ενδυνάμωση της τριχοφυΐας. Ωστόσο, συνιστώνται περισσότερες από μία εφαρμογές, για βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων και τη συντήρηση τους.