ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ

Η θεραπεία με οξέα φρούτων, είναι μια μη επεμβατική αισθητική θεραπεία που απευθύνεται σε κάθε τύπο δέρματος. Πρόκειται για οργανικές, μη τοξικές ουσίες που ανήκουν στην ομάδα των Α-υδροξυοξέων (ΑΗΑ) και προέρχονται, όπως άλλωστε μαρτυρά το όνομά τους, από τα φρούτα. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το γλυκολικό οξύ, το λακτικό οξύ, το κιτρικό οξύ, το μηλικό οξύ και το τρυγικό οξύ.

Το κοκτέιλ των οξέων που περιέχεται στη θεραπεία επιτυγχάνει την ελεγχόμενη χημική αναδόμηση του δέρματος και επαναφέρει τη νεανικότητά του, από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Προσφέρει άριστα αποτελέσματα, βελτιώνοντας αισθητικά την επιδερμίδα. Το γλυκολικό οξύ,αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, ομαλοποιεί την υφή της επιδερμίδας, ενυδατώνει και ενισχύει την αντοχή του δέρματος. Είναι γνωστό ότι τα οξέα φρούτων μειώνουν τις συνεκτικές δυνάμεις μεταξύ των νεκρών κυττάρων που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και έτσι ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία κυτταρικής ανανέωσης. Η επιδερμίδα αποκτά απαλή υφή, λάμψη και υγιή όψη, ενώ γίνεται περισσότερο συμπαγής και ανθεκτική.

Τα οξέα φρούτων χάρη στις απολεπιστικές  και λευκαντικές τους ιδιότητες διεγείρουν το ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων, απομακρύνουν τη συσσωρευμένη μελανίνη από την επιφάνεια της επιδερμίδας και συμβάλλουν στον αποχρωματισμό των κηλίδων.

Συνοπτικά:

Μειώνονται οι λεπτές ρυτίδες του προσώπου και οι επιφανειακές ουλές από ακμή.

Τονώνεται η επιδερμίδα.

Βελτιώνεται η τραχιά και σκληρή υφή και το δέρμα γίνεται πιο λείο και πιο απαλό.

Απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, που δίνουν στο δέρμα κουρασμένη και θαμπή όψη.

«Σβήνουν» οι πανάδες και η επιδερμίδα αποκτά ομοιόμορφο χρώμα και φυσιολογική φρεσκάδα.

Ενεργοποιείται η παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, που διατηρούν την επιδερμίδα μας πιο νεανική.

Αυξάνεται η κυτταρική ανανέωση.

Αντιμετωπίζεται η υπερβολική λιπαρότητα.