ΠΡΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μειώστε δραστικά την κυτταρίτιδα και το λίπος . Το λεμφικό μασάζ υπόσχεται ότι θα απαλλάξει το δέρμα σας από την όψη πορτοκαλιού…

Το λεμφικό μασάζ τονώνει τη μικροκυκλοφορία και συμβάλλει στην εξάλειψη των οιδημάτων από τη συσσώρευση λίπους. Έτσι, χάρη στην αντιοιδηματική και αποσυμφορητική δράση του, το λεμφικό  μασάζ συντελεί σημαντικά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Πρηξίματα, κυτταρίτιδα, φλεγμονές, αλλά ακόμα και προβληματικά σημεία τοπικού πάχους είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις στις οποίες ενδείκνυται το περίφημο λεμφικό μασάζ. Στόχος του είναι να προάγει τη φυσική αποστράγγιση της λέμφου, του υγρού που απομακρύνει τα απόβλητα του μεταβολισμού.

Η καλή κατάσταση του λεμφικού συστήματος είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για την εικόνα μας αλλά και για την υγεία μας. Θα σας εκπλήξει ευχάριστα το αποτέλεσμα, εάν αισθάνεστε σωματική κόπωση ή εάν νιώθετε «φουσκωμένοι» και έχετε κατακράτηση υγρών.

Τι ακριβώς είναι η λέμφος;

Το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που μεταφέρει το αίμα φτάνουν στο μεσοκυττάριο χώρο διαπερνώντας τα τοιχώματα των τριχοειδών μαζί με μια ποσότητα πλάσματος. Αυτό το υγρό, που ονομάζεται υγρό των ιστών, στην ουσία αποτελεί τη λέμφο. Με τη λέμφο απομακρύνονται από τους ιστούς άχρηστες ουσίες, για να διοχετευτούν τελικά στο αίμα.

Η λέμφος κινείται στα λεμφαγγεία, μεταβαίνει στα λεμφογάγγλια, τα οποία αδειάζουν την λέμφο στο καρδιαγγειακό σύστημα. Τα λεμφογάγγλια λειτουργούν ως φίλτρα  της λέμφου, και η γνώση της ανατομικής τους θέσης είναι βασικό στοιχείο της λεμφικής μάλαξης, ώστε να απομακρυνθούν οι τοξίνες από τον οργανισμό.

Αν η ροή της λέμφου διακοπεί για τον οποιοδήποτε λόγο, τότε το υγρό συσσωρεύεται στα σημεία ανάμεσα στους μυς και το δέρμα, προκαλώντας πρηξίματα (οιδήματα). Όταν ο οργανισμός είναι υγιής, το λεμφικό σύστημα έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει τέτοιες ανωμαλίες. Αν δηλαδή δημιουργηθούν εμπόδια κατά μήκος των αγγείων που μεταφέρουν τη λέμφο, τότε το σύστημα τα προσπερνάει βρίσκοντας νέες διαφυγές. Αν όμως ο οργανισμός δεν είναι υγιής, τότε η λέμφος λιμνάζει με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οργανικά απόβλητα, τοξίνες, ιοί και βακτηρίδια που βαραίνουν, καταπονούν και βλάπτουν περαιτέρω τον οργανισμό. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, επεμβαίνει το λεμφικό μασάζ.

Ένα υγιές λεμφικό σύστημα βοηθάει το ανοσοποιητικό

Ένα υγιές λεμφικό συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού με την παραγωγή αντισωμάτων. Το λεμφικό σύστημα εμπλέκεται στην άμυνα του ατόμου εναντίον παρασιτικών οργανισμών, λοιμώξεων, επειδή η βασική λειτουργία των λεμφαδένων, είναι η παραγωγή λεμφοκυττάρων και αντισωμάτων, τα οποία εμπλουτίζουν τη λέμφο, καθώς αυτή περνά αργά μέσα από αυτά.

Η λέμφος, περνώντας από τους λεμφαδένες, διηθείται πριν διοχετευτεί στο αίμα κι έτσι παγιδεύονται μικρόβια και ξένες ουσίες από τα μακροφάγα, τα Τ-λεμφοκύτταρα ή τα αντισώματα που παράγονται από τα Β-λεμφοκύτταρα. Τα αντισώματα ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι χρήσιμα για την άμυνα του οργανισμού, έναντι διαφόρων νοσογόνων παραγόντων.

Το λεμφικό μασάζ είναι το μοναδικό είδος μασάζ που έχει την ιδιότητα να βελτιώνει την υγεία: Διώχνει τις τοξίνες από τον οργανισμό, εξαφανίζει τα πρηξίματα, ενώ συγχρόνως βελτιώνει την όψη της κυτταρίτιδας! Έτσι, με το λεμφικό μασάζ βλέπετε την σιλουέτα σας να αλλάζει σε χρόνο μηδέν! Στόχος του λεμφικού μασάζ είναι να δώσει στη συσσωρευμένη λέμφο διέξοδο.

Σε ποια σημεία του σώματος γίνεται το λεμφικό μασάζ;Το λεμφικό μασάζ γίνεται σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στα χέρια, σε ολόκληρο το μήκος των ποδιών, στην κοιλιά και τους γλουτούς.