ΒΙΟΜΙΜΗΤΙΚΑ ΠΕΠΤΙΔΙΑ

Η αισθητική έχει περάσει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο και τα αποτελέσματα που έχουμε είναι καταπληκτικά. Όλοι θα ακούσουμε σύντομα να μιλάνε για την νέα ανακάλυψη της ιατρικής αισθητικής, τα πεπτίδια!

Τι είναι λοιπόν τα πεπτίδια;

Στην χημική τους σύνθεση είναι αμινοξέα (κομμάτια πρωτεΐνης) που είναι δεμένα μεταξύ τους με μια συγκεκριμένη σειρά. Οι εταιρείες καλλυντικών συνδυάζουν συνθετικά πεπτίδια με λιπαρά οξέα. Αυτός ο συνδυασμός είναι βασικός για να μπορέσει το προϊόν να εισχωρήσει σε βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Αρχικά τα πεπτίδια συνδυάστηκαν με την επούλωση του δέρματος, πολλές έρευνες όμως έδειξαν ότι τα πεπτίδια είναι βασικές ουσίες που κινητοποιούν τα κύτταρα ώστε να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο, είναι μια φυσική επουλωτική αντίδραση δέρματος.

ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΕΠΤΙΔΙΑ;

Μελέτες δείχνουν ότι τα πεπτίδια δρουν σαν μεταφορείς μηνυμάτων. Αν το δέρμα έχει υποστεί φθορά οι δομικές πρωτεΐνες σημαίνει ότι έχουν φθαρεί επίσης, τότε τα πεπτίδια που είναι αλυσίδες αμινοξέων απελευθερώνονται. Την ώρα που θα συμβεί αυτό τα δέρμα λαμβάνει άμεσα το σήμα να παράγει περισσότερες πρωτεΐνες.

Άρα ξεκινάει η νέα δόμηση του δέρματος. Υπάρχουν πεπτίδια που έχουν χαρακτηριστεί ως wrinkle minimizers (μειώνουν τις ρυτίδες) γιατί προκαλούν την παραγωγή κολλαγόνου.

Τα εξαπεπτίδια μπλοκάρουν τους νευροδιαβιβαστές που προκαλούν την σύσπαση των μυών, άρα λειτουργούν σαν το μπότοξ και μειώνουν τις ρυτίδες. Ονομάζονται wrinkle relaxer!

ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΠΤΙΔΙΑ ΩΦΕΛΟΥΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ;

Τα πεπτίδια είναι ενεργά σε μικρές δόσεις και είναι απόλυτα εξειδικευμένα. Έχουν ένα πολύ ασφαλές προφίλ και η κύρια εργασία τους είναι να βοηθήσουν να αλλάξουν οι φυσικές διαδικασίες του οργανισμού.

Τα πεπτίδια τα χρησιμοποιούμε για να διεγείρουμε τους ινοβλάστες (άμεση παραγωγή κολλαγόνου) και δίνουν τα ερεθίσματα στο δέρμα να παράγει πρωτεΐνες.

Με αυτό τον τρόπο τα πεπτίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στην σύσφιξη του δέρματος, στην μείωση των ρυτίδων, την βελτίωση του οβάλ του προσώπου και φροντίζουν ώστε να έχουμε ένα νεανικότερο και υγιέστερο δέρμα.